Author Topic: Kymco Quannon 125 start problem (electric ?)  (Read 1022 times)

Sese Schneider

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Kymco Quannon 125 start problem (electric ?)
« on: October 24, 2016, 05:06:32 AM »
Hi,

I got my Quannon 125 about 2 years ago, it was build in 2008. This week was the first time there were problems with it.

When I try to start my motorcycle the starter does work and the cylinder is rotating. I think there is no fuel injected in the combustion chamber.
I don't hear a single combustion of the motor.
I also mounted a new spark plug yesterday, and the batterie is fine and working 100%

I do also think there might be a problem with the sensor of the side stand or the electronics of the emergency stop.

EDIT:
I forgot to mention that my bike does start once in the morning (or after standing without motion for 2 days), after that it doesn't start the whole day.


I'm sorry for my non professional english and description, however I hope you guys can help me.  :-\
Thank you very much in advance  ;)

Sebastian Schneider
« Last Edit: October 24, 2016, 05:47:50 AM by Sese Schneider »

andreas.georgiou

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Kymco Quannon 125 start problem (electric ?)
« Reply #1 on: October 24, 2016, 05:22:44 AM »
i had same problem , change the CDI unit


Sent from my iPhone using Tapatalk

Sese Schneider

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Kymco Quannon 125 start problem (electric ?)
« Reply #2 on: October 24, 2016, 05:49:00 AM »
i had same problem , change the CDI unit

Are you sure? Its a pretty big investment, i don't want to buy it if I don't really need it. Please notice my latest edit.

andreas.georgiou

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Kymco Quannon 125 start problem (electric ?)
« Reply #3 on: October 24, 2016, 05:54:22 AM »
 same man!!!! i post here the same problem before months! i know is expensive


Sent from my iPhone using Tapatalk

statechamp05

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Kymco Quannon 125 start problem (electric ?)
« Reply #4 on: June 06, 2017, 05:53:16 PM »
Hi, The other day i stated my bike up and everything went fine for about 300 yards. Then it just shut off. I got battery charger onto the battery charged it and tried to use the push start button to start and nothing. The lights, horn, turnsignals, and battery all work. But nothing happens when i push the starter button. Anyone have anything i could try to fix this?

NOCO Genius Battery Chargers, 25% Off + Free Shipping